Na dvorišču Gozdarskega inštituta Slovenije je bilo ponovno živahno. /gozd-eksperimentov/ si je tokrat za prizorišče dogajanja izbral gozd v jesenski preobleki, kjer je predstavil nov Priročnik za učenje in igro v gozdu. Pod krošnjami dreves, ki jih je jesenski veter že pošteno oskubil listja, je otvoril tudi razstavo likovnih del mladih umetnikov, ki so razkrivali skrivnosti gozdov ob Muri.

Več kot 80 obiskovalcev je otvorilo dogodek »Z bukvo pod bukve« z izdelavo gozdne mandale. Po uvodnih nagovorih smo se skupaj podali na pot Gozda eksperimentov, kjer so se preizkusili v različnih aktivnostih. Nekaj izmed njih je opisanih v Priročniku za učenje in igro v praksi, nekaj pa je bilo povsem novih. Ob tem so obiskovalci pokazali veliko navdušenja. Med seboj so delili svoje izkušnje, ideje in predloge s katerimi obisk gozda postane nepozabna izkušnja za mlade in stare.

V prijetno razigranost se je počasi pritihotapil vonj po gozdnem cateringu in kar samo nas je poneslo med dobrote iz gozda. Čeprav je november postregel z lepim sončnim vremenom, nas je hlad vseeno pregnal pred toplo ognjišče. V soju plamena je dan počasi minil ob živahnem kramljanju o gozdni pedagogiki in sklepanju novih prijateljstev.
Vsem udeležencem še enkrat hvala za obisk in pozitivne misli. Upamo, da se kmalu spet srečamo.

Oglejte si album slik z dogodka »Z bukvo pod bukve« in nas obiščite na