V Bruslju je 9. in 10. novembra 2016 potekal uvodni sestanek Erasmus+ projekta Naravna okolja spodbujajo učenje in razvoj otrok s posebnimi potrebami. Ogledali smo si šolo in dom za otroke s posebnimi potrebami ter se lotili prvih nalog.

Angleški partnerji bodo pripravili nabor primerov dobrih praks in literature v celotnem evropskem prostoru. Belgijski partnerji bodo pripravili spletni portal in kratek povzetek o ugotovitvah projekta, namenjen širši javnosti in ključnim deležnikom, kot so pedagoški strokovni delavci, šole, vrtci, različne organizacije za otroke s posebnimi potrebami, pristojne službe in ministrstva.
Slovenski partnerji bomo pripravili inovativno zbirko usmeritev, priporočil, učnih materialov in metod dela za otroke s posebnimi potrebami v naravnih okoljih ter spremljali vpliv projektnih aktivnosti na otroke, pedagoške delavce, starše in deležnike.

Na sestanku smo predstavili Gozd eksperimentov in Priročnik za učenje in igro v gozdu, ki bo kmalu izšel tudi v angleščini. Udeleženci sestanka so bili še posebej navdušeni nad interaktivno slikanico in risanko »Journey to a big forest«, ki nastaja v okviru Life+ projekta LifeGenMon.

Naslednji sestanek projektne skupine bomo marca 2017 gostili v Sloveniji, in sicer na OŠ Jela Janežiča v Škofji Loki.

Projekt financira Evropska unija preko programa Erasmus+, Ključni ukrep 2 (KA2): Sodelovanje za inovacije in izmenjavo dobrih praks.
#GreenLearningEnvironments
#Gozdeksperimentov
#Lifegenmon

Več o projektu:
dr. Urša Vilhar; ursa.vilhar@gozdis.si 

Objavil: Iztok Sinjur