Gozdarski inštitut Slovenije se je z Gozdom eksperimentov v torek 24. maja predstavil na Točki.Zate, pred mestno hišo v Ljubljani. Mlada raziskovalka Katarina Flajšman je predstavila gozdne živali od znotraj navzven. Tako si je lahko vsakdo ogledal lobanje različnih gozdnih živali, spoznal razlike med zobovjem zveri, glodavcev in rastlinojedov. Beseda pa je stekla tudi o prostoživečih živali, s katerimi si delimo urbani prostor. Otroci so ob pantomimi in ugibanju različnih vrst živali popestrili ulico z obilico navihanega smeha, ki se je razlegal daleč naokrog.

Manjkalo pa ni tudi čisto pravo glasovanje, kjer smo med prebivalci mesta Ljubljane iskali najbolj priljubljeno gozdno žival. Med seboj so se pomerili divji prašič, poljski zajec in navadni jelen. Zmago je kot najbolj priljubljen v žep kožuha pospravil simpatični poljski zajec. Tesno za njim mu je s številom glasov sledil mogočni navadni jelen. Na zadnjem mestu je pristal nadloga, grd in umazan divji prašič. Slednjemu se je gotovo zgodila krivica, saj prašiči veljajo za zelo inteligentne živali.

Imeli smo se super in upamo, da smo vas vsaj za trenutek iz mestnega vrveža popeljali v skrivnostni svet gozdnih živali.