Že več kot 50 let v Sloveniji obeležujemo TEDEN GOZDOV, ki poveže vse slovenske gozdarske inštitucije z namenom promocije in širjenja pomena gozdov za našo blaginjo. Organiziran je zadnji teden maja. Poleg osrednjih prireditev ta teden zaznamuje tudi Dan odprtih vrat Gozdarskega inštituta Slovenije in Zavoda za gozdove Slovenije, ki bo letos v torek, 28.5.2024.

Gozdni pedagogi iz ekipe Gozd eksperimentov, ki deluje na inštitutu, pripravijo za ta dan veliko delavnic pod načeli gozdne pedagogike, s katerimi na interaktiven in kreativen način predstavijo področja našega dela. Pri tem jim pomagajo kolegi z Zavoda za gozdove Slovenije, Krajinskega parka Tivoli, Rožnik, Šišenski hrib, Prosilve Slovenija in drugi.

Zato z veseljem vabimo osnovne šole in vrtce, da se nam pridružite! Ker bo število udeležencev omejeno, vam svetujemo, da s prijavo pohitite. Zopet bo zabavno in poučno, zato vas lepo vabimo na druženje pod Rožnik, na Večno pot 2, kjer se nahaja Gozdarski inštitut Slovenije. Delavnice so najbolj primerne za starost 6 – 12 let.

Kontaktna oseba za prijave je Luka Capuder (sodelavec ekipe Gozd eksperimentov), ki prijave zbira na e-mail naslovu gozdeksperimentov@gmail.com.

Veselimo se ponovnega snidenja z vami, dobrodošli!