na glavno vsebino
V. svetovni kongres o zdravilnih učinkih gozda na javno zdravje

V. svetovni kongres o zdravilnih učinkih gozda na javno zdravje

18. sep 2023

Spoštovani,

v Sloveniji bo v septembru potekal V. svetovni kongres o zdravilnih učinkih gozda na javno zdravje (ICFPH), ki bo izveden pod pokroviteljstvom ISFT (International Society of Forest Therapy) in sicer od 18.–20. septembra 2023 v Kranjski Gori.

V luči okoljske odgovornosti, spoštovanja trajnostnega poslovanja, predvsem pa v skrbi za javno zdravje, bo kongres predstavil nove smernice antistresnega delovanja gozdnih terapij na javno zdravje, v kombinaciji z gozdnim terapevtskim turizmom in upravljanjem tovrstnih aktivnosti v gozdu.

Kongres predstavlja zgodovinski razvojni mejnik in izredno priložnost za promocijo gospodarstva Slovenije pri uveljavljanju nove trajnostne in inovativne razvojne usmeritve, saj bo pripeljal na eno mesto vsa svetovna imena s področja biomedicine, javnega zdravja ter balneologije in klimatskega terapevtskega turizma.

Svojo prisotnost na kongresu (gl. spletno stran kongresa) so že pisno potrdili najvidnejši mednarodni strokovnjaki. Omenjeni profesorji in praktiki so prepoznali znanje, ki ga izkazujemo tudi slovenski strokovnjaki na tem področju in so na tej podlagi pristali predstaviti svoje primere dobrih praks prvič v Sloveniji.

Predlagamo, da si na spletni strani pogledate program in potrjene govorce kongresa: https://www.congress2023-isft.si/.

Registracija je možna do zapolnitve prijavnih mest.

Pri organizaciji dogodka sodeluje tudi Gozdarski inštitut Slovenije.

Vljudno vabljeni!

Ostali dogodki

SHIFT + A