na glavno vsebino

Globalne spremembe in obalno-kraška regija: pogled v leto 2035 – delavnica projekta INFORMED

23. nov 2016

Botanični vrt Sežana, 23.11.2016

V okviru projekta INFORMED Gozdarski inštitut Slovenije 23. novembra 2016 v Sežani organizira delavnico v sodelovanju z Oddelkom za gozdarstvo in obnovljive gozdne vire Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Na njej bodo raziskovalci in deležniki s področij gozdarstva, kmetijstva, prostorskega načrtovanja, regionalnega razvoja, podjetništva, geografije in naravovarstva skušali oblikovati verjetne scenarije razvoja pilotnega območja obalno-kraške regije do leta 2035.

Scenarije bodo s pomočjo ekspertnega znanja deležnikov kvantificirali v smislu razvoja izbranih kazalnikov; na primer: število kmetijskih gospodarstev, obseg krčitev gozdov, gradnja infrastrukture, delež nezaposlenih, razvoj podjetništva, … Pridobljene informacije bodo raziskovalcem omogočile opredelitev prihodnje strukture rabe tal v obalno-kraški regiji, ki jo bodo kasneje uporabili za modeliranje razpoložljivosti ekosistemskih storitev mediteranskih gozdov (razvoj glede na različne scenarije).

Raznolikost prihodnjih razvojnih poti bo podlaga za konstrukcijo orodij za pomoč pri odločanju. Ta bodo odločevalcem pomagala pri sprejemanju informiranih odločitev pri ravnanju z mediteranskimi gozdovi v prihodnosti.

Ostali dogodki

Dan odprtih vrat GIS in ZGS 2024 28 maj
Dan odprtih vrat GIS in ZGS 2024
Že več kot 50 let v Sloveniji obeležujemo TEDEN GOZDOV, ki poveže vse slovenske gozdarske inštitucije z namenom promocije in širjenja pomena gozdov za našo blaginjo. Organiziran je zadnji teden maja. ...
Podrobnosti
SHIFT + A