Večna pot 2, 1000 Ljubljana
Telefon: +386-1-200 7802
Fax: +386-1-257 3589
E-naslov: info@gozdis.si
Kako do nas?
sl
en
 
 
11. junij 2014, Ljubljana

2. Seminar "Gozd eksperimentov"

Zaradi izrednega zanimanja in navdušenja ob izvedbi 1. Seminarja bomo 11. junija 2014 na Gozdarskem inštitutu Slovenije v sodelovanju z Inštitutom za gozdno pedagogiko ponovno organizirali seminar za vzgojno – izobraževalne ustanove, tokrat z naslovom »Gozd eksperimentov«.
Preberi več >
 

Aktualne novice


 
 
09.04.2014

Projekt EMoNFUr je bil predstavljen na oddaji "Srečanja"

Enrico Calvo, vodja projekta EMoNFUr in Benedetto Selleri, italijanski tehnični koordinator projekta, so bili gostje oddaje "Srečanja", ki jo vodi Max Pavan na BergamoTV.
Preberi več >
 
08.04.2014

Gozdarski inštitut Slovenije s projektom EUFORINNO predstavljen tudi evropskim komisarjem, evropskim parlamentarcem in drugim deležnikom v Evropski uniji

S projektom EUFORINNO je Gozdarski inštitut Slovenije predstavljen v reviji MEP QUARTERLY, reviji Evropskega parlamenta, ki je usmerjena v zbliževanje raziskovalcev in zakonodajalcev. Kot je dejal Janez Potočnik, ko je bil še Komisar za znanost in raziskave, »raziskovanje danes niso le epruvete, periodične tabele ter znanstveniki v belih haljah, ampak predvsem inovativnost, globalizacija, izziv in priložnost. Raziskovanje je v Evropi povsem na vrhu prioritet in če želimo, da tam ostane, moramo znati pojasniti, kaj smo naredili z evropskim denarjem.«
Preberi več >
 
07.04.2014

Kolokvij prof. dr. Ivana Krefta z naslovom »Rastlinske beljakovine – nekoliko drugače«

Akademik, prof. dr. Ivan Kreft, je imel v ponedeljek, 31. 3. 2014, predavanje z naslovom »Rastlinske beljakovine – nekoliko drugače«. Predstavil je nekatere manj znane genetske in epigenetske dejavnike, pomembne pri sintezi rastlinskih beljakovin; pomen elementov (Zn, Se) pri uravnavanju sinteze in delovanja beljakovin; nove tehnike mikroskopiranja s protoni in sinhrotronskimi žarki, ter nekaj praktičnih vidikov uporabe rastlinskih beljakovin (pšenica, tatarska ajda na območju vzhodne Himalaje). Akademik prof. dr. Ivan Kreft je zaposlen na Gozdarskem inštitutu Slovenije v okviru projekta EUFORINNO.
Preberi več >
 
31.03.2014

1. Seminar "Gremo v gozd"

V četrtek, 27. marca 2014, je na Gozdarskem inštitutu Slovenije potekal seminar »Gremo v gozd«. Raziskovalci Gozdarskega inštituta (GIS) so v sodelovanju z Inštitutom za gozdno pedagogiko predstavili možnosti za izvajanje kreativnih in inovativnih aktivnosti v lokalnih okoljih, nove raziskovalne pristope raziskovalcev na GIS ter pomen narave za razvoj otroka. Seminarja se je udeležilo 91 udeležencev.
Preberi več >
 
24.03.2014

Nemške izkušnje iz sanacij v ujmah poškodovanih gozdov

Potem, ko je žled februarja 2014 v slovenskih gozdovih povzročil veliko škode, smo na Gozdarskem inštitutu Slovenije sredi marca 2014 gostili nemška strokovnjaka, ki sta predstavila izkušnje in trenutne raziskave s področja sanacij gozdov ter kriznega upravljanja.
Preberi več >

Izpostavljeno
Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?
Ne strinjam se