Večna pot 2, 1000 Ljubljana
Telefon: +386-1-200 7802
Fax: +386-1-257 3589
E-naslov: info@gozdis.si
Kako do nas?
sl
en
 
 
Ljubljana, Gozdarski inštitut Slovenije, 15. - 19. 9.2014

Jesenska šola o biodiverziteti in dinamiki ogljika v gozdnih tleh in gozdnem ekosistemu

Jesenska šola bidiverzitete in dinamika ogljika v gozdnih tleh bodo izvajali Håkan Wallander, Adam Bahr, Zackary Kayler, Mike Starr, Ian Janssens, Giorgio Matteucci, Olga Gavrichkova and Dieter Ernst. Jesenska šola bo namenjena raziskovalcem na začetku raziskovalne poti in študentom s področja biotehničnih in naravoslovnih ved.
Preberi več >
 
Ljubljana, Gozdarski inštitut Slovenije, 9. september 2014

R tečaj

R tečaj je organiziran v sklopu projekta EUFORINNO, s katerim Gozdarski inštitut Slovenije gradi svojo znanstveno odličnost. Del omenjenih aktivnosti je usmerjen v zagotavljanje dodatnih znanj, ki jih raziskovalci inštituta pridobivajo na tečajih/delavnicah tujih priznanih raziskovalcev. R tečaj bo vodila dr. Joanne Demmler.
Preberi več >
 
1.-5. september 2014, Velenje, SLO

10. Mednarodni simpozij o divjem prašiču

ERICo, Inštitut za ekološke raziskave septembra 2014 v Velenju organizira mednarodni simpozij o divjem prašiču (Sus scrofa L.), v sklopu katerega sodelujejo tudi zaposleni na Gozdarskem inštitutu Slovenije.
Preberi več >
 

Aktualne novice


 
 
21.08.2014

Life, Environmental and Geo Sciences Committee Opinion Paper

Career Paths in Multidisciplinary Research
Preberi več >
 
21.08.2014

Računski pripomoček za lesna goriva

Za enostavnejše preračunavanje med različnimi enotami, ki se uporabljajo pri lesni biomasi, smo na Oddelku za gozdno tehniko in ekonomiko pripravili pripomoček v obliki računalniškega programa.
Preberi več >
 
02.07.2014

Strokovna delavnica projekta NEWFOR

19. junija 2014 je v sklopu mednarodnega projekta NEWFOR na območju Begunjščice potekala strokovna delavnica. Na njej so udeleženci razpravljali o novih tehnologijah na področju daljinskega zajema prostorskih podatkov in možnostih uporabe pri upravljanju z gozdom ter načrtovanju gozdne proizvodnje.
Preberi več >
 
02.07.2014

Napovedi o zdravju gozdov

Registrirali smo spletno revijo z naslovom Napovedi o zdravju gozdov.
Preberi več >
 
23.06.2014

Uporaba zračnega laserskega skeniranja površja v gozdarstvu

Zračno lasersko skeniranje površja ALS (ang. Airborne Laser Scanning) se uporablja v različnih prostorskih vedah – vse pogosteje tudi v gozdarstvu. Na ta način lahko hitro pridobimo množico podatkov o gozdnem ekosistemu na velikih območjih.
Preberi več >

Izpostavljeno


Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?
Ne strinjam se