Večna pot 2, 1000 Ljubljana
Telefon: +386-1-200 7802
Fax: +386-1-257 3589
E-naslov: info@gozdis.si
Kako do nas?
sl
en

ICP Forest - v sredo predstavitev »krožnih testov« za tla, vodo in foliarne vzorce ter ločeni delavnici, prva za delovno skupino strokovnjakov za tla in talne raztopine in druga za delovno skupino strokovnjakov za depozite


Datum objave: 11.04.2013

Gozdarski inštitut Slovenije v tem tednu gosti srečanje Combined Expert Panel Meeting on Foliage and Litterfall / Soil and Soil Solution / Deposition / Working Group on QA/QC. V sredo, 10. aprila 2013, se je srečanje ekspertnih skupin začelo s predstavitvijo » rezultatov krožnih testov« za tla, vode in foliarne vzorce. Popoldan so se udeleženci srečanja ICP Forest razdelili v dve skupini, prva za delovno skupino strokovnjakov za tla in talne raztopine in druga za delovno skupino strokovnjakov za depozite.   Srečanje je potekalo v Veliki sejni sobi Gozdarskega inštituta Slovenije, popoldan pa tudi v Veliki sejni sobi Gozdarskega inštituta Slovenije.

Mednarodni dogodek, srečanje Combined Expert Panel Meeting on Foliage and Litterfall / Soil and Soil Solution / Deposition / Working Group on QA/QC, se je začel s predstavitvijo rezultatov krožnih testov za laboratorije na področju foliarnih vzorcev, vzorcev vod in vzorcev tal. Dopoldanskega dela se je udeležilo skoraj 50 strokovnjakov, ki so si pred kosilom ogledali še raziskovalno ploskev GIS, ki je bila postavljena v okviru projektu EMoNFUr - Zasnova mreže za spremljanje stanja nižinskega gozda in pogozditev v urbanem prostoru v Lombardiji in urbanega gozda v Sloveniji. Ploskev se nahaja v neposredni bližini inštituta. Dr. Mitja Ferlan jim je predstavil tudi svojo merilno napravo za merjenje dihanja tal ter za katero bo v kratkem prejel tudi patent slovenske in evropske patentne pisarne. Popoldan so se udeleženci razdelili v dve skupini, v prvi skupini so bili strokovnjaki za tla in talne raztopine in v drugi skupini strokovnjaki za depozite. Pred samo uradno predstavitvijo, ki bo konec maja v Beogradu, je bila udeležencem srečanja predstavljena tudi knjiga, izdana pri Založbi Elsevir, z naslovom »Forest Monitoring, Methods for terrestrial investigations in Europe with an overview of North America and Asia« (svn. Merjenje gozdov,  Metode raziskovanja kopenskih ekosistemov s pregledom Severne Amerike in Azije). Knjigo je predstavil eden od urednikov Richard Fischer. Svoje vtise so posredovali tudi avtorji, večina jih je udeležencev današnjega srečanja, med njimi sta tudi dr. Urša Vilhar in Daniel Žlindra oba zaposlena na Gozdarskem inštitutu Slovenije.

Več o delavnici in temah pa boste kmalu našli na ICP-Forests spletnih straneh.

Gozdarski inštitut Slovenije




Izpostavljeno
























Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?
Ne strinjam se