Večna pot 2, 1000 Ljubljana
Telefon: +386-1-200 7802
Fax: +386-1-257 3589
E-naslov: info@gozdis.si
Kako do nas?
sl
en

Z bukvo pod bukve


Datum objave: 18.11.2016
Na dvorišču Gozdarskega inštituta Slovenije je bilo ponovno živahno. Gozd eksperimentov si je tokrat za prizorišče dogajanja izbral gozd v jesenski preobleki, kjer je predstavil nov Priročnik za učenje in igro v gozdu. Pod krošnjami dreves, ki jih je jesenski veter že pošteno oskubil listja, je otvoril tudi razstavo likovnih del mladih umetnikov, ki so razkrivali skrivnosti gozdov ob Muri.

Več kot 80 obiskovalcev je otvorilo dogodek »Z bukvo pod bukve« z izdelavo gozdne mandale. Po uvodnih nagovorih smo se skupaj podali na pot Gozda eksperimentov, kjer so se preizkusili v različnih aktivnostih. Nekaj izmed njih je opisanih v Priročniku za učenje in igro v praksi, nekaj pa je bilo povsem novih. Ob tem so obiskovalci pokazali veliko navdušenja. Med seboj so delili svoje izkušnje, ideje in predloge s katerimi obisk gozda postane nepozabna izkušnja za mlade in stare.

V prijetno razigranost se je počasi pritihotapil vonj po gozdnem cateringu in kar samo nas je poneslo med dobrote iz gozda. Čeprav je november postregel z lepim sončnim vremenom, nas je hlad vseeno pregnal pred toplo ognjišče. V soju plamena je dan počasi minil ob živahnem kramljanju o gozdni pedagogiki in sklepanju novih prijateljstev.
Vsem udeležencem še enkrat hvala za obisk in pozitivne misli. Upamo, da se kmalu spet srečamo.

 


Oglejte si album slik z dogodka »Z bukvo pod bukve« in nas obiščite na
Priročnik za učenje in igro v gozdu
IzpostavljenoNaša spletna stran uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?
Ne strinjam se