Zaključni pregledi diplomskih in podiplomskih nalog s področja gozdarstva

 

V Gozdarski knjižnici izvajamo zaključne preglede dodiplomskih in podiplomskih izdelkov študijskih programov na Biotehniški fakulteti UL:
- Gozdarstvo in obnovljivi gozdni viri (univerzitetni študij – 1. stopnja),
- Gozdarstvo (visokošolski strokovni študij - 1. stopnja),
- Gozdarstvo in upravljanje gozdnih ekosistemov (magistrski študij - 2. stopnja),
- Varstvo naravne dediščine (magistrski študij - 2. stopnja),
- znanstvenih področij doktorskih študijev: Upravljanje gozdnih ekosistemov, Varstvo naravne dediščine in Varstvo okolja (10. člen Pravilnika o diplomskem delu morajo študenti predložiti izdelano diplomsko delo v pregled matični knjižnici).

Navodila

Navodila za pripravo zaključnih pisnih izdelkov na Biotehniški fakulteti UL.
Doktoradi naj upoštevajo tudi Dodatek k navodilom.
 

V tehnični pregled v Gozdarsko knjižnico je potrebno preko e-pošte dostaviti elektronsko verzijo dela v .doc formatu.

V Gozdarski knjižnici izvedemo prvi pregled praviloma v nekaj dneh, celoten postopek uskajevanja in popravkov pa lahko traja tudi 14 dni. V knjižnici se trudimo organizirati delo tako, da imamo za tehnične preglede zagotovljen strokovni kader v času 14 dni pred rokom za oddajo diplomskih del. Izven tega obdobja lahko na prvi pregled čakate nekaj dni, saj je za to delo usposobljena in zadolžena le ena oseba.

Predloga za izdelavo diplomskega dela Univerzitetni študij -1. stopnja - .doc
Predloga za izdelavo diplomskega dela Visokošolskega strokovnega študija - 1. stopnja - .doc
Predloga za izdelavo magistrskega dela Magistrskega študija 2. stopnje - .doc

Obseg zaključnega pregleda
  1. Preverjanje plagiatorstva.
  2. Skladnost postavitve naloge z Navodili za oblikovanje diplomskih in podiplomskih izdelkov na Biotehniški fakulteti, ki vključuje tudi pravilnost navajanja virov.
  3. Preverjanje obveznosti v knjižnicah BF.

Opravljene obveznosti se zabeležijo v VIS. Šele po tem lahko študent odda nalogo v sistem (v formatu PDF-A; opcija pdf formata v zavihku Možnosti), pod zavihek Zaključek študija, 3. alineja - Oddaja dela. V tem koraku študent iztiska in podpiše izjavo o avtorstvu, ki je priloga ob oddaji tiskane verzije. Sledi drugi (uradni) antiplagiatorski pregled, ki ga mora v VIS-u potrditi (ta ima 14 dni časa za pregled!). V primeru, da mentor zahteva popravke dela, mora študent v roku 21 dni oddati dopolnjeno verzijo, postopek pa se lahko ponovi le enkrat.

Dodatne informacije: Maja Peteh,  01 320 3545, maja.peteh@gozdis.si 

Nazaj

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Gozdarski inštitut Slovenije