Večna pot 2, 1000 Ljubljana
Telefon: +386-1-200 7802
Fax: +386-1-257 3589
E-naslov: info@gozdis.si
Kako do nas?
sl
en


 

DS5: Načrtovanje in monitoring gozdov in krajine


Cilji vključujejo razvoj kazalcev za spremljanje stanja funkcij gozda in gozdnega okolja, razvoj instrumentov za boljše upravljanje z okoljem in razvoj ukrepov za gospodarjenje s prostorom; optimiranje monitoringa gozdnih ekosistemov ter razvoj sistema krajinskega načrtovanja. Rezultati:
  • Razvoj koncepta integriranega monitoringa za spremljanje stanja v gozdnem okolju. Slovenija je skupaj s Švedsko in ZDA redka država, ki ji je doslej uspelo razviti koncept hierarhičnega velikoprostorskega monitoringa gozdnega okolja za pridobivanje standardizirani podatkov za potrebe nacionalne gozdarske politike ter nacionalnega in mednarodnega poročanja (CBD, UNFCCC, CLRTAP)
  • Razvoj za potrebe strokovnega usmerjanja informacijskega sistema za gozdove (JGS naloga 4), nalog IM1 in D1 (FutMon Life+) ter izboljšanja informacijske učinkovitosti GG načrtovanja in gozdarskega informacijskega sistema. Prenos znanja v gozdarsko operativo.

IzpostavljenoNaša spletna stran uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?
Ne strinjam se