Večna pot 2, 1000 Ljubljana
Telefon: +386-1-200 7802
Fax: +386-1-257 3589
E-naslov: info@gozdis.si
Kako do nas?
sl
en

dr. Andreja Kavčič


Ime Priimek: dr. Andreja Kavčič
Telefon: 01 200 78 38
E-naslov: andreja.kavcic@gozdis.si
Oddelek: Oddelek za varstvo gozdov
Funkcije:
Področje dela: gozdna entomologija, varstvo gozdov, varstvo rastlin

Po končani gimnaziji v Brežicah in opravljeni maturi iz naravoslovnih predmetov sem se vpisala na študij biologije na Oddelku za biologijo Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, kjer sem se usmerila v morfološko-fiziološko smer. Študij sem zaključila leta 2005 z diplomsko nalogo z naslovom »Izražanje fuzijske beljakovine med zeleno fluorescenčno beljakovino in receptorjem za glukagonu podobni peptid-1 v celicah ovarijev kitajskega hrčka« pod mentorstvom doc. dr. Aljoše Bavca. Za diplomsko delo sem leta 2006 prejela Krkino nagrado.

Leta 2008 sem se vpisala na podiplomski študijski program Biološke in biotehniške znanosti na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Raziskovalno delo v sklopu študija sem opravljala na Oddelku za entomologijo Nacionalnega inštituta za biologijo, kjer sem bila zaposlena kot mlada raziskovalka od 2010 do 2013. Pri svojem delu sem se posvečala raziskovanju vibracijske komunikacije pri žuželkah, natančneje ščitastih stenicah (Heteroptera, Pentatomidae). Podiplomski študij sem zaključila leta 2014 z doktorsko nalogo z naslovom »Prepoznavanje plenilcev na osnovi vibracijskih signalov pri stenici Nezara viridula (L.)« pod mentorstvom prof. dr. Andreja Čokla.

Od leta 2015 sem zaposlena na Gozdarskem inštitutu Slovenije, kot entomologinja na Oddelku za varstvo gozdov. Glavna področja mojega dela so gozdna entomologija, varstvo gozdov in varstvo rastlin. Na raziskovalnem področju me zanimajo interakcije med organizmi ter organizmi in njihovim okoljem.

Povezave
SICRIS Bibliografija


Prosto dostopne objave v Repozitoriju Sci Vie

Izpostavljeno

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?
Ne strinjam se