Večna pot 2, 1000 Ljubljana
Telefon: +386-1-200 7802
Fax: +386-1-257 3589
E-naslov: info@gozdis.si
Kako do nas?
sl
en

Vizija in poslanstvo Gozdarskega inštituta Slovenije


Vizija


Gozdarski inštitut Slovenije je javni raziskovalni inštitut nacionalnega pomena, ki svoja raziskovalna spoznanja dosega z znanstveno odličnostjo in strokovno kompetentnostjo. Z raziskovanjem gozdne biodiverzitete in njenega upravljanja v povezavi s klimatskimi spremembami je inštitut pomemben del poglabljanja znanj in zavedanja o pomenu gozda v okolju in ravnanja z njim. S svojim delom inštitut utrjuje svoj status v družbi in ostaja osrednja, doma in v tujini prepoznavna zakladnica znanja, inovativnosti in ustvarjalnih idej v raziskavah gozda, gozdnih ekosistemov, ekologije divjadi, lovstva, gospodarjenja z gozdovi, rabe dobrin in storitev gozdov.

Poslanstvo


Gozdarski inštitut Slovenije  je edini javni raziskovalni zavod nacionalnega pomena s področja temeljnega in aplikativnega raziskovanja gozdov, gozdne krajine, gozdnega ekosistema, gozdarstva, divjadi in lovstva v Sloveniji. Inštitut se bo še naprej razvijal kot znanstveni, strokovni in kulturni hram odnosa do narave, dobrin in storitev, ki jih gozd daje Sloveniji.
Inštitut v okviru raziskovalnega programa in komplementarnih raziskav izvaja javna pooblastila zapisana v Zakonu o gozdovih ter javno gozdarsko in okoljsko službo.

IzpostavljenoNaša spletna stran uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?
Ne strinjam se