Večna pot 2, 1000 Ljubljana
Telefon: +386-1-200 7802
Fax: +386-1-257 3589
E-naslov: info@gozdis.si
Kako do nas?
sl
en

Računski pripomoček za lesna goriva


Datum objave: 21.08.2014

Za enostavnejše preračunavanje med različnimi enotami, ki se uporabljajo pri lesni biomasi, smo v okviru mednarodnega projekta NewFor pripravili računski pripomoček v obliki računalniškega programa.

Uporabniku prijazna računalniška aplikacija omogoča hitro in enostavno preračunavanje prostorninskih, masnih in energetskih enot, pri čemer pa smo za lažje razumevanje procesov v ozadju dodali še kratka pojasnila.

Za izračune so uporabljeni različni približki, količniki, srednje vrednosti, ki kar najbolje ustrezajo določenim vnešenim vrednostim, a so zaradi mnogih zunanjih dejavnikov in nehomogenosti lesa možna odstopanja od dejanskega stanja.


Računalniški program je razvil Oddelek za gozdno tehniko in ekonomiko na Gozdarskem inštitutu Slovenije v okviru mednarodnega projekta NewFor. Izdelal ga je Nejc Kebe.


Upamo, da bo pripomoček omogočal enostavnejše preračune in uporabniku z informativnimi vrednostmi olajšal iskanje rešitev.

Skupaj z mnogimi drugimi koristnimi informacijami o lesni biomasi je program dostopen na spletnem mestu "Lesna biomasa"


Zapisal: Iztok Sinjur
Izpostavljeno
Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?
Ne strinjam se