V sredo, 18. 12. 2013, je Gozdarski inštitut Slovenije pod vodstvom vodje Sektorja za gozdarstvo Ministrstva za okolje in kmetijstvo Republike Slovenije, mag. Roberta Režonje,  obiskala delegacija Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in vodno gospodarstvo Republike Hrvaške: Ivica Francetić, načelnik sektorja za gozdarstvo; Goran Videc, vodja Službe za razvoj in napredek gozdarstva; Igor Hasi, vodja Gozdarske službe; Ivana Pešut, vodja Oddelka za zaščito gozdov in genskih virov; Srečko Juričić, vodja Oddelka za mednarodno sodelovanje v gozdarstvu; ter Zrinka Kobasić, pripravnica. Poleg splošne predstavitve inštituta in možnosti sodelovanja je delegacijo posebno zanimalo gozdno semenarstvo in drevesničarstvo.

Hrvaška delegacija Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in vodno gospodarstvo se je v sredo dopoldan seznanila s področji dela Gozdarskega inštituta Slovenije (GIS). Po splošni predstavitvi inštituta, ki jo je vodil direktor GIS, dr. Primož Simončič, je sledil ogled laboratorijev in nove opreme, ki je bila dobavljena v letu 2013, v okviru projekta EUFORINNO. Podrobnejše vsebine del in opreme so predstavili  dr. Tanja Mrak, vodja Mikroskopirnice GIS, dr. Tine Grebenc, vodja skupine za akreditacijo laboratorijev za gozdno fiziologijo in genetiko,  in Marko Bajc, vodja Laboratorija za gozdno genetiko.
Največ pozornosti je delegacija namenila področju gozdnega semenarstva in drevesničarstva, ogledala si je Slovensko gozdno gensko banko (SGGB), Semensko hranilnico Zavoda za gozdove Slovenije ter semenski laboratorij s steklenjakom.
Po ogledu je sledilo ločeno srečanje delegacije s prof. dr. Hojko Kraigher, ki jim je  predstavila GRM pravilnike ter zakonodajo s področja gozdnega semenarstva in drevesničarstva.

Gozdarski inštitut Slovenije