Večna pot 2, 1000 Ljubljana
Telefon: +386-1-200 7802
Fax: +386-1-257 3589
E-naslov: info@gozdis.si
Kako do nas?
sl
en
 

Aktualne novice


 
 
10.08.2020

Tujerodne drevesne vrste: TRNATA GLEDIČEVKA

Trnata gledičevka (Gleditsia triacanthos) je okrasna drevesna vrsta, ki je bila k nam prinesena iz Severne Amerike. V Evropi je invazivnost trnate gledičevke trenutno ocenjena kot potencialno invazivna. V prihodnosti pa pričakujemo, da bo njena invazivnost postala izrazitejša, saj naj bi podnebne spremembe spodbujale njeno obnovo in rast.
Preberi več >
 
03.08.2020

Tujerodne drevesne vrste: ROBINIJA

Robinija je ena izmed najbolj razširjenih tujerodnih drevesnih vrst pri nas. Najpogosteje jo opazimo v nižinskem in gričevnatem svetu, ob vodotokih in na opuščenih kmetijskih zemljiščih. Ponekod je postala zelo invazivna.
Preberi več >
 
23.07.2020

Tujerodne drevesne vrste: OCTOVEC in VELIKI PAJESEN

Vabljeni k branju prispevkov o tujerodnih drevesnih vrstah, ki jih objavlja časnik Večer. Prispevki nastajajo v okviru projekta Alptrees.
Preberi več >
 
22.07.2020

Namnožitev osmerozobega in šesterozobega smrekovega lubadarja v Sloveniji v 2020

Ugotovili smo lokacije kontrolnih pasti, kjer je prišlo do namnožitve osmerozobega smrekovega lubadarja (Ips typographus L., IT) in šesterozobega smrekovega lubadarja (Pityogenes chalcographus L., PC) v letu 2020, ker bo na teh lokacijah zelo verjetno prišlo do pojava žarišč lubadark in kjer bo treba pospešiti ukrepe varstva gozdov pred podlubniki za preprečevanje škode v gozdovih.
Preberi več >
 
14.07.2020

Posebna izdaja revije Forests "Impact of Climate Change and Globalisation on Endemic and Emerging Forest Diseases"

Vabljeni k posebni izdaji revije Forests: "Impact of Climate Change and Globalisation on Endemic and Emerging Forest Diseases"
Preberi več >

Izpostavljeno


Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?
Ne strinjam se